Temple Grandin Film by HBO

Temple Grandin je biografski film redatelja Micka Jacksona iz 2010. godine. Claire Danes glumi Temple Grandin, autističnu ženu koja je zaslužna za revoluciju prakse za humano postupanje životinjama na farmama i u klaonicama.

Film prati Temple Grandin, njen život kroz niz flashbackova. Kao dijete, Grandin nije bila u mogućnosti komunicirati s drugim ljudima i bila je sklona tantrumima. Medicinski konsenzus u to vrijeme je bio da je autizam jedan oblik shizofrenije uzrokovan nedovoljnim pružanjem ljubavi od strane majke. Unatoč preporukama da ju se smjesti u ustanovu, njena majka zapošljava terapeute i radi kako bi pomogla svojoj kćeri da se socijalno integrira.

9181670306_420cce8e0b_b

Nakon što je maturirala 1966. godine u Mountain Country srenjoj školi, Grandin je diplomirala psihologiju na Franklin Pierce College 1970. godine. Nakon toga je položila magisterij iz životinjskih znanosti na sveučilištu Arizona State University 1975. godine, da bi konačno doktorirala na sveučilištu Illinois u Urbana-Champaign 1989. godine.

Izvori:

https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin_(film)

http://www.imdb.com/title/tt1278469/?ref_=nv_sr_1

 

Oglasi

Komentari su isključeni.

Pogoni WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: