Upoznajte Domagoja, rock kantautora!

Originalni članak: 100posto.hr

Autorica: Valerija Bebek

Domagoj Modrušan (30) je gitarist i skladatelj iz Zagreba. Glazbom se bavi već 20 godina, nastupa u zagrebačkom klubu Močvara. Domagoj je zaposlen, lijepi deklaracije na proizvode u jednom lancu drogerija. Dobra je to firma, kaže, ali glazba je njegov poziv. Prvu pjesmu napisao je s 12 godina, kaže da je imala tri akorda.

Domagoj ima autizam. Video s kompilacijom njegove tri autorske pjesme režirao je i snimio Damir Matoz, zagrebački profesionalni medijski djelatnik.

“Snimao sam ga jer čim sam ga čuo, zaključio sam da netko mora. Oduševio me tekstovima, pametni su, a opet jednostavni”, rekao je Matoz i dodao kako mu se sviđa svojim zvukom mladog rocka.

“Nakon što sam svidio Domagoja kako nastupa, odmah sam ga htio snimiti. I ubrzo, jednog jutra kada sam išao na posao sretnem ga na savskom mostu. Sišao sam s bicikla i rekao mu kako sam ga slušao i kako bih ga htio snimiti”, objašnjava redatelj kratkog filmića. Domagoj je pristao.

Htio bi oformiti bend i snimati u studiju

“Meni je svirka nešto najvažnije i glavno u životu. Sada sam napravio nekoliko snimaka i to će se staviti na Youtube, tko zna možda se i proslavim. Ako se to i ne desi pa glavno da radim ono što volim i kako treba”, rekao je Domagoj. Svjestan je da je teško probiti se u glazbi, ali naravno, ne odustaje.

1491228866domagoj_4

Kada je Matoz svoju ideju predstavio Mariju Kovaču, kazališnom redatelju i voditelju programa Močvare, sam Kovač je predložio da video snime u klubu. “Na tjednom sastanku je predložio da nam ustupe prostor za snimanje. Nisu mi čak ni naplatili tehničara, iako je tako bilo dogovoreno na početku,” objašnjava Damir.

“Jasno mi je da mu je gitara raštimana, ima je nekoliko godina, i da, zna on koje slovo progutati, ali meni je svojim pjesmama, autorskim radom zbilja impresivan. To su ionako detalji”, kazao je Damir Matoz. Domagoj već dulje vrijeme želi oformiti svoj bend.

“Jako sam znatiželjan kako bi tek onda zvučale pjesme, primijetio sam da ih želi studijski doraditi, dakle s još instrumenata. Htio bih snimiti film o njemu, pričali smo o tome. Rekao je ‘Dogovorit ćemo se, ne volim baš pričati, radije bih da se snimi kako sviram, moj rad.’ Po meni, savršen odgovor glazbenika”, zaključio je Damir.

 

 

Oglasi

Komentari su isključeni.

Pogoni WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: