U Osijeku otvoren Centar za autizam

U OSIJEKU je jučer otvoren Centar za autizam.

Nakon Zagreba, Rijeke i Splita, i Osijek je otvorio dugoočekivani centar u Vinkovačkoj ulici.

Centar je koštao oko 20 milijuna kuna

Ukupna investicija koštala je oko 20 milijuna kuna.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić kazao je kako je za ovu investiciju iz županijskog proračuna izdvojeno 11,5 milijuna kuna, a Centar je opremljen najsuvremenijom tehnologijom i pokrivat će ne samo područje Slavonije i Hrvatske nego i nekih susjednih zemalja.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je da je gradski proračun izgradnju i opremanje Centra financirao s tri milijuna kuna, ocijenivši kako je riječ o projektu koji su djeca i njihovi roditelji zaslužili.

“Od 1. ožujka Centar je u svojih 1700 četvornih metara započeo s radom, i to s dvjema vrtićkim skupinama, jednim razredom u osnovnoškolskom obrazovnom programu i pet odgojno-obrazovnih skupina. Ukupno 26 djece, s kapacitetom od 40 djece u smjeni. Zaposleno je deset stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila i četiri osobe koje će se dodatno educirati”, kazala je ravnateljica Centra Sandra Zlatarić, istaknuvši kako je pred njima razvoj programa rane intervencije psihosocijalne podrške koji će biti usmjereni na djecu koja su uključena u redovni sustav.

Oglasi

Komentari su isključeni.

Pogoni WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: